1 Şubat 2015 Pazar

TARZINI ÖĞREN!

İnsanlar asırlardır belli tarzda giyindiler, 20. yüzyıldan sonra giyim ve moda hızlıca değişip gelişmeye başladı. Bir çok moda akımı ortaya çıktı ve insanlar hangi tarzı sevdilerse onu takip etmeye başladı.

Herkes farklı tarzları benimseyebilir. En önemlisi kıyafetin içinde mutlu olman ve kendini rahat hissetmendir. 
Herkes şık tarzı ya da klasik tarzı sevmiyor olabilir. Mesela maskülen ve bohem tarz birbirinden çok farklı kesimler tarafından tercih edilir. ''Zevkler ve renkler tartışılamaz'' cümlesi bunları doğruluyor.
Giyim tarzları nelerdir? neleri temsil etmektedir? nasıl ortaya çıkmıştır? Hadi hep beraber bakalım!            
Grunge Giyim Tarzı; Rahat ve umursamaz bir tarzı da  ifade eden grunge giyim tarzı oduncu gömleği ile kendini belli eder diyebiliriz.
Retro Giyim Tarzı; Geçmişte oldukça moda olan parçaların yeniden moda olmasıdır.
Vintage Giyim Tarzı; Belli bir döneme ve belli bir tasarımcıya ait olan, üretildiği dönemin belirgin izlerini taşıyan, ikonlaşmış kıyafet ve tasarımlara denir. 
         
Sofistike Giyim Tarzı; Farklı alanlarda anlamı değişen bu sözcük moda terimi olarak ise şık, seçkin, farklı gibi anlamlarda kullanılmakta ve “ince bir zevki” yansıtmaktadır.
Avangart Giyim Tarzı; Pratik ve günlük yaşamda giyilebilir olmayan ancak sıra dışı malzemelerden farklı, yaratıcı ve sanatsal kıyafetler olarak hazırlanan ürünleri temsil eder.

Bohem Giyim Tarzı; Bu akımın asıl çıkış noktası giyim için harcayacak çok parası olmayan, güzel görünmekten ziyade rahatlığa önem veren kişilerdi. Salaş ve derbeder bir tarz olarak ortaya çıkmıştır. 
Western (kovboy) Giyim Tarzı; Otantik bir tarzdır ve eski batının giyim şeklidir. Yani western filmlerinde gördüğümüz giyim tarzıdır.
 
Fütüristik Giyim Tarzı; Türkçe karşılığı “uzgörü” olan Fütürizm, İngilizcedeki “future” (gelecek) sözcüğünden türemiş bir düşünce akımının modaya yansımasıdır.
Holografik Giyim Tarzı; Cdlerin üzerinde gördüğümüz yanar döner ışık oyunlarının moda sektörüne sıçramasıyla holografik moda isminde yeni bir moda akımı doğmuş oldu.
 Punk Giyim Tarzı; Asi bir duruşu simgeleyen punk giyim tarzı 970’li yıllarda İngiltere’de müzik grubu “Sex Pistols” ile ortaya çıkmıştır. 
Gothic Giyim Tarzı; Orta çağın karanlık, gizemli, egzotik ve karmaşık yönlerinin ön plana çıktığı bir moda akımı olan gotik moda punk akımının hafiflediği 70 ve 80’li yıllarda popüler olmuştur.
Maskülen Giyim Tarzı; Son zamanlarda sık sık duyduğumuz maskülen tarz, erkek kıyafetlerinin kadınsı çizgiler kazandırılarak elde edilmiş bir tarzdır. 

        
 Eklektik Giyim Tarzı; Farklı tarzlardan zıt parçaların ve birbirine uyumu olmayan modellerin ve renklerin  bir araya getirilmesiyle oluşturulan karma moda tarzına denir.
Androjen Giyim Tarzı; Kadınların erkek kıyafetleri içine girmesidir.

Giyim tarzlarından en bilinenleri öğrenmiş olduk.
Senin tarzın hangisi?

Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz --> tık tık.

Sevgilerle!:)

1 yorum:

  1. Siyahın asaleti, kırmızının büyüsü… Daima umursamaz, asi ve çılgın… Kimimiz için bir müzik türünden çok daha fazlasıdır rock. Adeta bir yaşam felsefesidir. Salaş oduncu gömlekleri, çivili botlar, deri ceketler ve daha niceleri… https://www.tarz2.com/keep-calm-and-rock-on

    YanıtlaSil

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blogumu takip etmeyi, izleyici olarak katılmayı unutmayın!
Benim için her bir yorumun ayrı değeri vardır, sevgilerle:)