21 Mart 2015 Cumartesi

MERCEDES BENZ İSTANBUL FASHİON WEEK / FALL WİNTER 2015-2016

Merakla beklediğimiz İstanbul Moda Haftası'nı an itibariyle geride bıraktık! Moda haftalarını çok seviyorum, farklı tasarımların sergilenmesinden backstage'in müthiş atmosferine kadar herşeyiyle mükemmel oluyor. Lise son stajımı Tuvana Büyükçınar'ın yanında yaptığımdan bahsetmiştim. SS14 moda haftasında backstage'de mankenleri giydirmek, o müthiş atmosferi tatmak gibi bir imkanım olmuştu. Sanırım deneyim olarak yaşadığım en güzel olaylardandı.
Ayrıca bir önceki yani Spring Summer 2015 defilesine izleyici olarak katılma şansım oldu. Burçe Bekrek, Ekria + White Posture, Nej Fashion defilelerini izledim. Moda ile ilgili etkinliklere katılmayı fazlasıyla seven biri olarak; hem backstage'de hem de izleyici olarak moda haftalarına katılmanızı öneririm!

Eveet, gelelim bu haftaki defilelerimize. Sizlerle farklı ve ilgimi çeken tasarımları paylaşıp, defilelerde benimsemiş oldukları tarzlardan bahsedeceğim. Ama ne olmazsa olmaz? Tabi ki de stil yarışları!
  • I.GÜN
Salih Balta; tasarımlarında yalın kesimler, kumaş oyunları, kürk ve tül ayrıntılar kullanmış. Uzun kollu ve derin V yakalı elbiseleri uzun çizmelerle dengelemiş.
Oluşturmayı hedeflediği sofistike kadını oldukça zarif ve dikkat çekici!

Meltem Özbek; Tasarımlarında siyahın asilliği ve derinin muazzamlığını birleştirerek müthiş bir koleksiyona imza atmış. Anlaşılan bu kış ışıl ışıl geçecek!

Raisa & Venessa; Keskin, sert, savaşçı, güçlü bir o kadar da çekici ruhunu ortaya koyan kıyafetlerden etkilenmemek elde değil! Kıyafetlerle saçların birlikteliği ancak bu kadar uyum içinde olabilirdi. Tasarımlarındaki havası bana Beyonce'nin ''Run The World Girls'' klibini anımsatıyor.

  • II.GÜN
Ayşe Deniz Yeğin; Sonbahar renkleriyle farklı, stil sahibi tasarımlarıyla doğadan esintileri andırarak şehirli kadına işaret ediyor. Tahta çantalarla tasarımlarını birleştirdiği kıyafetlerin kumaş seçimleri, dikimi ve görünümü gerçekten çok modern ve başarılı!

Merve Bayındır; Türkiye'nin sayılı sapka tasarımcılarından olan Merve Bayındır ''Pandora'' isimli koleksiyonun ilhamını, Na'Vi halkının yaşadığı doğadan ve onların dünyalarından aldığını söylüyor. Podyumda sanat rüzgarı estirerek güzel bir defileye imza atmış!
 

Özgür Masur; Tasarımlarında Hollywood Glam'dan ilham almış. Koleksiyonlarında pudra ve terrakotta tonları, detaylarda ise işlemeler ve tüyler dikkat çekiciydi! Özgür Masur; saten kumaşını elbiselere ve pantolonlara cömertçe uygulayıp, sezonun favori parçası olan uzun çizmeleri kullanarak bütünlük sağlamış.
  • III.GÜN
Selma State; Çanakkale Savaşı'nda sevdiğini cepheye gönderen kadınların ''HAYKIRIŞ'' adlı koleksiyonuna imza atmış, defilede 'Haykırış' videosu izletilmiş --> tık tık.
Çanakkale matemi tutan modacılarımızı gerçekten tebrik ediyorum. Siyah renkteki parçalar yalın çizgilere sahip. Tasarımların üzerine ölümsüzlüğü temsil eden çift başlı Selçuklu kartalı ve Anadolu'nun bereketini temsil eden semboller işlenmişti. Koleksiyonda ki parçaların görünümü, kalıbı,dikimi ve kullanılan parçaları birbirinden mükemmel!



Hakan Akkaya; Tasarımlarında dişi simokinleri, dekolteleri, kadife ve ışıltılı malzemeleri cömert bir şekilde kullanmış. Dantel detaylar, kürk aksesuarlar kıyafetlerle bütünlük sağlamış. Tasarımcı koleksiyonunu siyahın, kırmızının ve kadifenin gizeminde işlemiş. Yine çok başarılı!
 
  • IV.GÜN
Rashid by Raşit Bağzıbağlı; Moda tarihinin farklı dönemlerini modernize ederek podyuma taşımış. Boyun bağları, pantolonlar, pelerinlerlerden oluşan parçalar 70'lerin özgür ruhunu temsil ediyor. Dizde biten kloş etekler, omuzları açıkta bırakan yaka kesimler ve sırt dekolteleri dikkat çeken parçalar arasında!

Red Beard; Tanju Babacan kesik dolu parçalarla cesur bir koleksiyon hazırlamış. Neredeyse bütün koleksiyon kesiklerden oluşuyor, geleneksel ve modern çizgilere daha fütüristtik hava katılmak istenmiş. Dekolte ve şov dünyasını yansıtan tüyler tasarımcının vazgeçilmezlerinden!

Zeynep Tosun; Birbirlerine benzer tasarımları farklı formlara sokarak 20'lerin izlerini taşıyan parçalar hazırlamış. Püskülleri, tüyleri ve boncukları beklenmedik yerlerde kullanarak güzel bir koleksiyon ortaya çıkarmış.
 
  • V.GÜN;
Burçe Bekrek; Tasarımcının koleksiyonu modern kesimlere sahip. Omuz, etek, bel kısımlarında yeni kesimler denenmiş, parçalarının can alıcı ve dikkat çeken noktalarında deri parçalar, detaylar ve örgüler olan tasarımcının yaratmak istediği kadın; modern, şehirli ve sofistike!

Zeynep Erdoğan; Koleksiyon sonbaharın renklerini taşıyor. Genel olarak dantel, saten ceket ve elbiseler, diz altından volanlı etekler kullanılmış. Tasarımcı güzel bir koleksiyona imza atmış!

Les Benjamins; Öncesinde bir tişört markası gibi kendini tanıştıran ve çok kısa sürede kaliteli işçilik ve kumaşlarla aslında lüks bir spor markası olduğunu telaffuz eden Les Benjamins, moda haftasının son defilesini, İstanbul’un genç ruhuna yakışan bir şekilde kapadı. Derinin çokça kullanıldığı koleksiyon,  şıklaştırılmış spor diye tabir edebileceğimiz lüks üst parçalardan oluşuyor. Başarılı!

Eveet! Moda Haftası'na genel bakış yaparak en beğendiğim parçaları sizlerle paylaştım. İddialı koleksiyonlar, cesur kıyafetler, doğadan esintiler, modern yalın kesimler, spor şıklık ve daha bir çok parçalar ile bu Sonbahar Kış sezonu çok güzel geçeceğe benziyor! 

2 yorum:

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blogumu takip etmeyi, izleyici olarak katılmayı unutmayın!
Benim için her bir yorumun ayrı değeri vardır, sevgilerle:)