14 Mayıs 2016 Cumartesi

MODANIN YÜZYILI SERGİSİ

Herkese merhabalar!
3-4 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü Perlavista Avm'de Beykent Üniversitesi Moda Tasarımı 2. sınıf öğrencileri olarak ''Modanın Yüzyılı'' adlı sergimiz oldu. Bir önceki paylaşımımda Modanın Yüzyılı adlı yazımın İroni Blog'da çıktığından bahsetmiştim eğer o yazımı okuduysanız 1900'lerden 2000'lere nelerin moda olduğunu az çok öğrenmişsinizdir. Instagram hesabımdan sizleri davet etmiştim,sergimize katılım yapanlarınız olmuşsa ne mutlu bizlere.. Sergi röportajım için aşağıya instagram linkimi bırakacağım, izlemeyi unutmayın:')
Eğer sizde hazırsanız geçmişe geri dönme zamanı!
1900's
1920's
Bir tasarımımı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu defa 20'ler kadınına hayat verdim. Sergiye katılanların dönemin trendleri hakkında bilgi sahibi olabilmesi için photoshop programında pano hazırladım. Kıyafet modelleri ve formları, aksesuarlar, güzellik-bakım gibi trendler bulunuyor.
2 pano arasındaki krem renkli tasarım bana ait.Vücut hatları belli olmayan rahat ama bir o kadar ihtişamlı bir Flapper kızı! Etek diz boyunun üstünde, önü Art Deco sanat akımından ilham aldığım boncuk püskülden oluşuyor. İnci kolyeleri ve kafasına yaptığım tüylü saç bandıyla 20'ler kadınım dans etmeye hazır! O zaman dans!!

1930's
1940's
1950's
1960's
1970's
1980's
1990's
2000's
Sergideki diğer kıyafetim ise; silver metalic pantolon-yılan derisi ceket-kürk yaka kombinli tasarımım. Bu tasarımımı eski paylaşımlarımdan hatırlayanlarınız olmuştur. Sergi okul dışına çıkıp çok daha geniş kitlelere hitap edince 2000'ler modasına bunu da eklemek istedik!
Hikayesini de okumak isterseniz --> Diary Of a Fashion Design Student

2 yıllık üniversite hayatıma bir çok sergiyi, tasarımı, çizimi ve dikimi sığdırdım. Yeni şeyler gördüm ve olabildiği kadar kendimi geliştirdim. İpekyol'da stajımı bitirdim, e okulda bitti nerdeyse. N'olacak şimdi? Kepimi attıktan sonra resmen üniversite mezunuyum! Geçen yazlarda çalıştığım gibi yaz sonu tekrar okula başlamayacağım, süresiz çalışıp tamamiyle ayakta durma vakti geldi sanırım. Herşeyin hayırlısı olsun, hayatın önümüze nerde ve ne zaman hangi fırsatı çıkaracağı belli olmaz.

Peki siz sergiyi nasıl buldunuz? Tasarımım hakkında fikir ve düşüncelerinizi çok merak ediyorum, aşağıya yorum bırakmayı unutmayın.:) Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz. Sevgilerle!

Sergi röportajım için --> INSTAGRAM

8 yorum:

  1. Böyle sergiler çok hoşuma gidiyor, paylaşımınız için teşekkürler. 1950'lerde kıyafetler çok tatlıymış. Blogunuzu takibe aldım, siz d alırsanız çok sevinirim. Sevgiler...
    http://mavipapatyadantarifler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönemin kendine has bir güzelliği var, beğenmenize çok sevindim:)
      bende sizi takipteyim. Sevgiler:)

      Sil
  2. O zaman dans, renk :) ortada bir yaratıcılık bir emek var nasıl olur da olmamış diyebilirim. Muhteşem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum:')

      Sil
  3. All these collection are great and fabulous. You really did a great job.
    women's coats uk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much babe!:) like you, I'm so glad.
      your blog is very cool xx

      Sil
  4. Çok güzel bir siten varmış yavrum.Titiz çalışmanı da zevkle seyrettim.Bana ziyaretin için çok teşekkürler.Tanışmak güzeldi seninle.Çok tatlı bir kızsın.Başarılar dileklerimle.Gördükçe yayınlarını izlerim artık seni.Sevgilerimle kızım.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
  5. Ayy ziyaretimin karşılığında ne güzel bir abla edinmişim ben, fazlasıyla mutlu oldum hoş geldiniz bloguma:)) çook çok teşekkür ederim ablacım, sevgilerimle:')

    YanıtlaSil

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Blogumu takip etmeyi, izleyici olarak katılmayı unutmayın!
Benim için her bir yorumun ayrı değeri vardır, sevgilerle:)